Vuurwerkangst bij honden

Veel honden zijn bang voor vuurwerk, in december hebben deze honden het extra zwaar en de jaarwisseling zelf is helemaal een drama voor veel bange honden. De honden hebben last van het geluid, de trillingen en de geur van het vuurwerk.

Je kan je hond medicatie geven waardoor hij minder bang wordt, dit kan een natuurlijk middel zijn of een middel van de dierenarts, als het echt heel heftig is. 

Beaphar No-stress verdamper
Deze verdamper steek je in het stopcontact en verspreid de natuurlijke extracten van valeriaan, welke bekend staan om de rustgevende eigenschappen. Het verminderd stress en ongewenst gedrag bij honden van alle leeftijden en rassen gedurende ongeveer 4 weken. Het kalmeert honden tijdens stressvolle gebeurtenissen zoals verhuizen, onweer of vuurwerk. Daarnaast kan het gedragsproblemen verminderen zoals overmatig blaffen, slopen, territorium afbakenen of bij samenwonen met andere dieren.

Naast de verdamper zijn er ook druppels, tabletten en halsbanden te krijgen.

PUUR Tranquil
Deze poeder is een natuurlijke ontspanner die niet suf maakt. Vele middelen die op de markt verkrijgbaar zijn zorgen ook dat het dier ontspant, maar zorgen er ook voor dat het dier versuft waardoor het zich niet normaal kan uiten en juist alleen maar banger wordt. Bij voorkeur start je met de Puur Tranquil al op 1 december, deze poeder is voor ontspanning en rust gedurende een langere periode.

PUUR Nervo
Deze druppels werken perfect bij onrust en nervositeit bij dieren, in het bijzonder voor/bij hele harde geluiden, zoals vuurwerk of onweer. Het is niet versuffend en de combinatie van PUUR Nervo en PUUR Tranquil is dé juiste natuurlijke stap om dieren een rustige decembermaand te gunnen. PUUR Nervo gebruik je dagelijks, het liefst net voordat de eerste knallen zich aandienen. Je start hiermee op 15 december. De datum van 15 december is een indicatie, in de stad zullen knallen zich bijvoorbeeld eerder voordoen dan op het platteland.

Echter zijn er nog meer manieren waarop je je hond kan helpen om door deze lastige periode heen te komen. Je kan je hond een extra lekkere grotere kauwsnack aanbieden, maar hij/zij wat langer op kauwt zodat ze wat meer kunnen ontspannen. 

Ook kan het helpen om hersenwerk aan te bieden in de vorm van diverse spellen, een likmat of een vuurwerkdoos of een combinatie ervan. Een voorbeeld van een vuurwerkdoos kan je vinden op: https://service4dogs.nl/vuurwerkpakket-voor-je-hond/ 

Het kan sommige honden helpen maar het is ook geen wondermiddel.

Uiteraard zorg je ervoor dat de ramen, deuren en gordijnen dicht zijn. Zet de verlichting aan en vergeet de radio/tv niet aan te zetten. Laat je angstige hond niet alleen!

Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben neem dan natuurlijk gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

 

© 2013 - 2024 Rebrink Diervoeding | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Wegens vakantie zijn wij gesloten van 15 september tot en met 22 september 2024.