Hoe bewaar je hondenbrokken het beste?

Hondenbrokken worden nog steeds veel gebruikt, het is niet alleen gemakkelijk in gebruik  maar het is ook nog eens lang houdbaar toch? Om ervoor te zorgen dat de voeding zijn voedingswaarde behoudt en zo lang mogelijk vers blijft, is het belangrijk om de brokken op de juiste manier te bewaren. In dit artikel delen we handige tips en tricks om de versheid van hondenbrokken te optimaliseren.

Hondenbrokken worden blootgesteld worden aan verschillende factoren die de versheid beïnvloeden, zoals licht, lucht en vocht. Het is daarom belangrijk om goed te handelen en de juiste bewaaromstandigheden te creëren.

De invloed van licht, lucht en vocht
Licht, lucht en vocht zijn de grootste vijanden van hondenbrokken. Door blootstelling aan licht kan de voeding snel achteruitgaan, waardoor belangrijke voedingsstoffen verloren kunnen gaan. Daarnaast kunnen lucht en vocht de brokken aantasten en bederven.

De ideale bewaaromstandigheden
Om ervoor te zorgen dat hondenbrokken hun versheid behouden, is het belangrijk om ze in een koele, droge en donkere omgeving te bewaren. Dit helpt om de oxidatie van de voeding tegen te gaan en zo lang mogelijk de voedingswaarde te behouden.

Geschikte bewaarmethoden
Er zijn verschillende bewaarmethoden die kunnen bijdragen aan het behoud van de versheid van hondenbrokken. Hieronder worden enkele nuttige methoden besproken:

  • Luchtdichte containers: Het bewaren van hondenbrokken in een luchtdichte containers kan helpen om blootstelling aan lucht en vocht te verminderen. Zorg ervoor dat de containers schoon en goed afsluitbaar zijn om de versheid optimaal te behouden. 

  • Originele verpakking: Als de originele verpakking stevig en goed afsluitbaar is, kan deze vaak dienst doen als geschikte bewaaroptie. Zorg er wel voor dat de verpakking goed wordt afgesloten om blootstelling aan lucht en vocht te voorkomen.

Onze tip! Bewaar de brokken altijd in de originele verpakking. De verpakking kan je vervolgens in de bewaarton zetten om de voeding zo langer vers te houden. 

Wat te vermijden bij het bewaren
Naast het volgen van de juiste bewaarmethoden, is het ook belangrijk om enkele zaken te vermijden om de versheid van hondenbrokken te behouden:

  • Blootstelling aan temperatuursschommelingen: Vermijd het bewaren van hondenbrokken op plaatsen waar ze worden blootgesteld aan temperatuursschommeling, zoals direct zonlicht, verwarming of hete oppervlakken zoals het kastje naast de oven of kookplaat. Dit kan de kwaliteit en versheid van de voeding negatief beïnvloeden.

  • Onjuiste verpakking: Het gebruik van niet-geschikte bewaarcontainers of slecht afgesloten verpakkingen kan leiden tot blootstelling aan lucht en vocht. Zorg ervoor dat de verpakking luchtdicht en stevig is.

Veelvoorkomende fouten bij het bewaren
Bij het bewaren van hondenbrokken worden soms fouten gemaakt die de versheid kunnen beïnvloeden. De meest gemaakte fouten zie je hieronder, zorg dus dat jij deze niet maakt.

  • Onvoldoende schoonmaken van bewaarbakken: Het niet regelmatig schoonmaken van de bewaarbakken kan leiden tot ophoping van bacteriën en schimmels, wat de versheid van de brokken kan beïnvloeden. Zorg ervoor dat de bewaarbakken regelmatig gereinigd worden met warm water en zeep. Vergeet niet om de bewaarbakken goed droog te maken! 

  • Te grote hoeveelheden inkopen: Het inkopen van grotere hoeveelheden hondenbrokken  is vaak goedkoper en wordt daarom vaak gedaan. Maar wist je dat een zakken hondenbrokken als deze eenmaal geopend is, beperkt houdbaar is? Probeer ervoor te zorgen dat een geopende verpakking binnen ongeveer 8 weken opgemaakt wordt. 

Conclusie
Het op de juiste manier bewaren van hondenbrokken is essentieel voor het behoud van de kwaliteit en versheid. Door rekening te houden met de invloed van licht, lucht en vocht, en door de juiste bewaarmethoden toe te passen, kunnen we de versheid van hondenbrokken optimaliseren. Vermijd veelvoorkomende fouten en neem de nodige maatregelen om de voeding van onze harige vrienden zo lang mogelijk vers en voedzaam te houden.

© 2013 - 2024 Rebrink Diervoeding | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel